Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι (ηχητικό)

19/7/2020 18:36    Νέα απάντηση Γεροβασίλη
Πιέσεις για συγκάλυψη των ευθυνών και «θάψιμο» της πραγματογνωμοσύνης για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι φαίνεται ότι δέχθηκε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είχε αναλάβει την έρευνα αναζητώντας τα αίτια της τραγωδίας.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που όλη η Ελλάδα θρηνούσε. Ο χρόνος σταμάτησε στο Μάτι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Οι συγγενείς των θυμάτων ακόμη περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» υπήρξαν εμπόδια και υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη.

Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να προέτρεψε τον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο να αποκρύψει στοιχεία απειλώντας τον ότι έπραττε με εντολή της τότε πολιτικής ηγεσίας.

«Εάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε» φέρεται να του είπε ο Β. Ματθαιόπουλος.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους φαίνεται να τον προέτρεψε να θάψει τα έγγραφα που δεν έχουν κοινοποιηθεί: «Κοίτα ποια έχουν, ποια δεν έχουν… και θάψ’ τα. Με ηρεμία, δεν χρειάζεται πανικός».

Όσο για την πραγματογνωμοσύνη που πρέπει να παραδώσει στον εισαγγελέα ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής τον προτρέπει να μην γράψει πολλές λεπτομέρειες.«Φτιάχ’ τα απλά και ας σε περάσουν για κουτό. Πέντε πραγματάκια. Άνεμοι, καύσιμη ύλη μείξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη».

«Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου» ήταν η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.

Για έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις που αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής και πραγματογνώμονας Δημήτρη Λιότσιος προσέφυγε πριν από ένα χρόνο στη Δικαιοσύνη και έχει κατατεθεί ο φάκελος των απειλών στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ με νεώτερη ανακοίνωσή της η κ. Όλγα Γεροβασίλη απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να την συκοφαντεί, και πως δεν θα επιτρέψει στο ψέμα και τους όποιους εκφραστές του να λερώσουν την πολιτική διαδρομή, το αξιακό σύστημα και την προσωπική της αξιοπρέπεια.

«Ας ψάξουν αλλού να βρουν κομμάτια να στηρίξουν την αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι.

Ας ψάξουν αλλού και άλλους τρόπους να αποπροσανατολίσουν από τα τεράστια προβλήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε και φέρνει με γοργά βήματα στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, στο παρόν και το μέλλον της χωρας μας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε το ρεπορταζ του Mega



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έρχονται τα Κηφισιώτικα - Γλέντι με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Καλαμαριά: Έρχονται τα Κηφισιώτικα - Γλέντι με ελεύθερη είσοδο για όλους!

22:22 1/9/2026

Με μουσική και χορούς από Θράκη έως Κρήτη

Θρίαμβος για τους Καλαμαριώτες αθλητές - Σας ευγνωμονούμε και σας περιμένουμε (φωτο)

Θρίαμβος για τους Καλαμαριώτες αθλητές - Σας ευγνωμονούμε και σας περιμένουμε (φωτο)

21:55 1/9/2026

Πέτρο, Ζωή, συγχαρητήρια!

Καλαμαριά: Αγορά χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή με χαμηλές τιμές

Καλαμαριά: Αγορά χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή με χαμηλές τιμές

17:54 1/9/2026

στο Άλσος Ν. Κρήνης με μεγάλη ποικιλία

Καλαμαριά «ΣΥΖΩΗ»: Έρχεται ο «ΣΥΖΑΘΛΟΣ» Αγώνας βουνού στο Σέιχ Σου τρέχουμε ή περπατάμε για καλό σκοπό

Καλαμαριά «ΣΥΖΩΗ»: Έρχεται ο «ΣΥΖΑΘΛΟΣ» Αγώνας βουνού στο Σέιχ Σου τρέχουμε ή περπατάμε για καλό σκοπό

14:44 1/9/2026

Ο μεγαλύτερος, μέχρι σήμερα, αγώνας βουνού

Καλαμαριά: Κλείνει τμήμα δρόμου για ενάμιση μήνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Καλαμαριά: Κλείνει τμήμα δρόμου για ενάμιση μήνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

14:13 1/9/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους πολίτες...

Καλαμαριά: Μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές για να ΜΗΝ καταργηθεί η γραμμή 6 - Υπογράψτε εδώ

Καλαμαριά: Μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές για να ΜΗΝ καταργηθεί η γραμμή 6 - Υπογράψτε εδώ

12:13 1/9/2026

δημιουργεί σοβαρές συνέπειες

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν ανήλικους που έκλεβαν περαστικούς - Τραυματίστηκε ηλικιωμένος

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν ανήλικους που έκλεβαν περαστικούς - Τραυματίστηκε ηλικιωμένος

11:20 1/9/2026

συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα

Κλασικά Έπιπλα