Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Λιέγη

30/5/2018 23:24    ISIS

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Λιέγη το πρωί της 29ης Μαΐου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο τρόμος επέστρεψε στο Βέλγιο, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Όπως μετέδωσε το Reuters, το ISIS υποστηρίζει πως ο δράστης ήταν «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ήταν ενήμερες ότι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη, είχε έρθει σε επαφή με ισλαμιστές, ενώ βρισκόταν στη φυλακή και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Αυτό έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή προσκείμενη στις έρευνες… Κάτι που για μια ακόμη φορά καταδεικνύει το «κενό ασφαλείας» που υπάρχει σε σχέση με τους φανατικούς ισλαμιστές.

Ενώ εξέτιε ποινή για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι «ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο». Ως αποτέλεσμα, το όνομά του συμπεριελήφθη στην τράπεζα δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχει συστήσει το Βέλγιο.

Ο Ερμάν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ αυτή είναι η φωτογραφία του δράστη 

Είχε έναν και μοναδικό σκοπό στην Λιέγη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Λιέγης, Κριστιάν Μποπέρ, ο στόχος του ήταν «σαφώς» να σκοτώσει αστυνομικούς. «Είναι σαφές ότι ο στόχος του δολοφόνου ήταν να επιτεθεί σε αστυνομικούς, να βλάψει τον θεσμό, το κράτος του Βελγίου«, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Μολονότι έτρεξε να ταμπουρωθεί σε ένα σχολείο, δεν ήθελε να σκοτώσει μαθητές, διευκρίνισε.

Από τα πυρά του Ερμάν τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Αφού δολοφόνησε τους ανθρώπους, προσπάθησε να μπει σε ένα κτίριο που στεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο. Δεν πρόλαβε όμως. Την ώρα που επιχειρούσε να μπει στο κτίριο έβγαινε μια γυναίκα την οποία προσπάθησε να πάρει όμηρο. Στο σημείο όμως έφτασαν αστυνομικοί που τον καταδίωκαν και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών. Από τους πυροβολισμούς δυο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Ο δράστης έπεσε νεκρός στο σημείο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την ανταλλαγή των πυροβολισμών στην Λιέγη – Προσοχή, οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές

Λιέγη
Ο δράστης την ώρα της μάχης με τους αστυνομικούς

newsit

Επόμενο Προηγούμενο
 

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

19:00 18/3/2025

16 έως τις 20/3

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

12:01 17/3/2025

Τρίτη 18/03

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:49 17/3/2025

Δευτέρα 17/3

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

18:10 16/3/2025

Κυριακή 16/3

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

16:00 16/3/2025

Δευτέρα 17/3

Κλασικά Έπιπλα