Καλαμαριά: Πεζοδρομείται ξανά η Πλαστήρα το Σάββατο - Δείτε τις ώρες

25/6/2020 12:53    Δήμος Καλαμαριάς
Μετά την επιτυχημένη δράση της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής Νικολάου Πλαστήρα που έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους δημότες και μέρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος Καλαμαριάς την πεζοδρομεί ξανά, το Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχει στόχο τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας  στη μετα- κορωνοϊού εποχή.

Η απουσία οχημάτων, ο μειωμένος θόρυβος, η φιλικότερη εικόνα για τους πεζούς, ο ελεύθερος  χώρος για ποδηλάτες, η ασφαλής μετακίνηση των γονιών  με μικρά παιδιά  αλλά και των ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης, διαμόρφωσαν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες  οι οποίες διασφάλισαν  ζωτικό χώρο  για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, απολαμβάνοντας  την παραλιακή διαδρομή.




Για 18 συνεχείς ώρες η εικόνα της Αρετσούς άλλαξε  και διαμόρφωσε τις ώρες αυτές,  μία γιορτινή ελκυστική πραγματικότητα. Ο δρόμος σε όλο το μήκος του σχεδόν, πλημμύρισε από μουσική,  χαρούμενες φωνές παιδιών  που έπαιζαν και κινούνταν ελεύθερα με τα πατίνια και τα ποδήλατά τους, οι γονείς ήταν φανερά χαλαροί και ευδιάθετοι,  ενώ τα χαμόγελα και η ευχαρίστηση ήταν τα συναισθήματα που  αποτυπώθηκαν στα περισσότερα πρόσωπα των περιπατητών. Ζωντάνεψαν παλιές όμορφες ρομαντικές εικόνες της περιοχής, όταν άλλοτε κάτοικοι της πόλης έκαναν τη βόλτα τους ανενόχλητοι από την κίνηση αυτοκινήτων εδώ,  και απολάμβαναν το όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Θερμαϊκό, με τις  ηλιαχτίδες να χαρίζουν μια απίστευτη εναλλαγή χρωμάτων.



Γονείς, παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και παρέες μεγαλύτερης ηλικίας  αγκάλιασαν με χαρά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πεζοδρομήσει την οδό Πλαστήρα το διήμερο  αυτό. Μικρές και μεγάλες παρέες  κατηφόριζαν και τις δύο ημέρες το δρόμο, απολαμβάνοντας   με ασφάλεια την  διαδρομή, τον καφέ τους και ίσως κάποιοι το φαγητό τους.

Τα παιδιά βέβαια είχαν επιπλέον την ευκαιρία να διασκεδάσουν με δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος, οι πολίτες να γνωρίσουν το έργο του Μουσείου Φωτογραφίας του Δήμου «Χρήστος Καλεμκερής», μέσα από μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και ορισμένοι  άλλοι να απολαύσουν τους  παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «Καλλίστη».

Η γιορτινή  αυτή ατμόσφαιρα με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται θετικά στο μέτρο, ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Κυριακής με την υπόσχεση να επαναληφθεί.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

17:10 13/7/2025

Δευτέρα 14/7

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

13:00 13/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/7/2025

Κυριακή 13/7

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

18:00 12/7/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

17:00 12/7/2025

14 Ιούλ - 16 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/7/2025

Σάββατο 12/7

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

11:32 11/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον εντατικό καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/7/2025

Παρασκευή 11/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 10/7/2025

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

18:00 10/7/2025

Πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων

Κλασικά Έπιπλα