Εντατικοί έλεγχοι στα πλοία για εφαρμογή των μέτρων προστασίας

19/6/2020 17:26    από το Λιμενικό
Συστηματικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, από επιβάτες και πληρώματα, πραγματοποιεί από σήμερα σε όλα τα λιμάνια της χώρας το Λιμενικό Σώμα.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων. Τα πλοία της ακτοπλοϊας, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο επιβατών, μπορούν να έχουν πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Από το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, καθώς η επιβατική κίνηση τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, σε δηλώσεις του, το πρωί, τόνισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ότι «με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα ξεκινά σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε ότι «οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος που θα βρίσκονται σταπλοία της ακτοπλοϊας» και πρόσθεσε πως «στόχος των ελέγχων είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας».

«Προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών αλλά φυσικά των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό Καλαμαριάς: Οι οθόνες για τους βιαστικούς - Τι διαφορετικό θα έχει από τη βασική γραμμή (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς: Οι οθόνες για τους βιαστικούς - Τι διαφορετικό θα έχει από τη βασική γραμμή (βιντεο)

12:58 22/8/2026

Μια νέα λειτουργία

Καλαμαριά: Κρήτη και Πόντος συναντιούνται στην Αρετσού «Δύο Λύρες, Μία Θάλασσα»

Καλαμαριά: Κρήτη και Πόντος συναντιούνται στην Αρετσού «Δύο Λύρες, Μία Θάλασσα»

12:35 22/8/2026

στο πρόγραμμα του «Παρά Θιν’ Αλός 2026»

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι περικυκλώθηκαν από αγριογούρουνα και κάλεσαν την αστυνομία!

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι περικυκλώθηκαν από αγριογούρουνα και κάλεσαν την αστυνομία!

10:55 22/8/2026

Αμέσως έφτασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – Πάνω από 3.500 αστυνομικοί επί ποδός

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – Πάνω από 3.500 αστυνομικοί επί ποδός

10:47 22/8/2026

ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια ασφαλείας

Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

17:23 21/8/2026

ο ΟΣΕΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό...

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

16:30 21/8/2026

δείτε τις ώρες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

14:52 21/8/2026

δείτε τους χώρους

Κλασικά Έπιπλα