Υπό δρακόντεια μέτρα η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ (video)

7/6/2020 12:49    Χιλιάδες διαδηλωτές
Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3 (τοπική ώρα) πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στη Βόρεια Καρολίνα, η δολοφονία του οποίου πυροδότησε διεθνώς κοινωνική οργή. Το τελευταίο αντίο είπαν οι στενοί φίλοι του αδικοχαμένου άνδρα, ενώ η οικογένεια του "αγαθού γίγαντα" ήταν συγκλονισμένη.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Βόρεια Καρολίνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Φλόιντ, στην επιμνημόσυνη δέησή του.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή 5/6 στη Μινεάπολη, φίλοι και συγγενείς πήραν μέρος σε μια συγκινητική τελετή μνήμης, στην οποία δεν έλειψαν τα συγκινητικά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού.




Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον και άλλες αμερικανικές πόλεις χθες, Σάββατο, ζητώντας να σταματήσει η ρατσιστική και βάναυση συμπεριφορά των δυνάμεων επιβολής του νόμου, καθώς οι διαμαρτυρίες που πυροδοτήθηκαν από τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών της Μινεάπολις συνεχίσθηκαν για 12η ημέρα.

Η χθεσινή συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ. Πλήθη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ παρά τους κινδύνους για την υγεία εξαιτίας του κορονοϊού, αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμες επίσημες εκτιμήσεις για τη συμμετοχή.

Οι διαδηλωτές, περνώντας έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσινγκτον έλεγαν το σύνθημα: "Χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε", "περπατάμε για την ειρήνη, όχι για το μίσος".

Γύρω από την οικεία του Αμερικανού προέδρου τοποθετήθηκαν φράχτες ασφαλείας, για να αποτραπεί να προσεγγίσουν το κτήριο οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Ο 46χρονος αφροαμερικανός πέθανε "μη μπορώντας να αναπνεύσει", όταν λευκός αστυνομικός τον δολοφόνησε, πατώντας τον με το γόνατο στον λαιμό για πάνω από οκτώ λεπτά.

Από τη μέρα εκείνη μέχρι και σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι σε πολλές χώρες του κόσμου διαδηλώνουν, απαιτώντας δικαίωση για τον άτυχο άνδρα και παράλληλα ζητώντας ίσα δικαιώματα και ίδιες ελευθερίες για τις μειονότητες. Η δολοφονία του Τζορτ Φλόιντ "έστειλε" χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο.

Την Δευτέρα συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και οι διαδηλωτές εντείνουν την πίεσή τους για να αλλάξει η αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων. Πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται ρατσιστικά κίνητρα και διαμαρτύρονται, θεωρώντας ότι η διοίκηση δεν έχει κάνει κάτι για να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις.


news247

Επόμενο Προηγούμενο
 

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:59 24/7/2025

Από Πέμπτη 24 Ιουλίου έως Τετάρτη 30 Ιουλίου

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

18:10 24/7/2025

Συνάντηση εργασίας για το Μετρό και την διάνοιξη της Πόντου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

16:17 24/7/2025

Με συμμετοχή φορέων

Η Άσπα στο Billboard της Times Square

Η Άσπα στο Billboard της Times Square

12:22 24/7/2025

Είναι τιμητικό και μαγικό

Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων σκαφών από τον Δήμο Καλαμαριάς

Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων σκαφών από τον Δήμο Καλαμαριάς

11:53 24/7/2025

Με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/7/2025

Πέμπτη 24/7

Ο Πέτρος Ιακωβίδης στο Summer Night Flow Thessaloniki

Ο Πέτρος Ιακωβίδης στο Summer Night Flow Thessaloniki

20:55 23/7/2025

Πέμπτη 24/7

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο πόλο γυναικών

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο πόλο γυναικών

18:16 23/7/2025

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 12-9 κόντρα στην Ουγγαρία

Το Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής έρχεται στο Άλσος Νέας Κρήνης

Το Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής έρχεται στο Άλσος Νέας Κρήνης

17:10 23/7/2025

25/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 23/7/2025

Τετάρτη 23/7

Κλασικά Έπιπλα