Μαζικοί έλεγχοι στην Ξάνθη λόγω συνεχών κρουσμάτων κορονοϊού

4/6/2020 12:19    τι αποφασίστηκε
Προληπτικές δειγματοληψίες (τεστ) για το νέο κορονοϊό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε όλους τους πολίτες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Η απόφαση αυτή ελήφθη, χθες το απόγευμα, ύστερα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και το δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η μέχρι σήμερα επιδημιολογική πορεία της πόλης της Ξάνθης και των όμορων δήμων της περιφερειακής ενότητας και έγινε αναφορά στα νέα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή. Έτσι, αποφασίστηκε η διενέργεια δειγματοληψιών το τριήμερο 4-6 Ιουνίου από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας που θα έρθουν στην Ξάνθη για το σκοπό αυτό.

Ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ, με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους πολίτες των δήμων Μύκης, Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου να προσέλθουν στα σημεία που έχουν οριστεί προκειμένου να δώσουν δείγματα στα συνεργεία που έχουν δημιουργηθεί.

Συνολικά δεκαπέντε συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτιστικής Προστασίας θα βρίσκονται από σήμερα έως και το Σάββατο σε δέκα περιοχές στους κατά τόπους δήμους, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες δειγματοληψίες και να καταγράψουν τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών που θα προσέλθουν.

Η απόφαση για τις μαζικές δειγματοληψίες έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι -μεταξύ άλλων-ζητούσαν την κατεπείγουσα διενέργεια μαζικού ελέγχου του πληθυσμού με τεχνική PCR για τον καθορισμό επιπολασμού της νόσου από την Covid-19 στο νομό Ξάνθης (λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σε σχέση με τους όμορους νομούς), πριν από την άρση του περιορισμού ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έστω και με κάποια καθυστέρηση γίνεται το αυτονόητο, καθώς καθημερινά παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη, συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.

«Χθες το βράδυ», σημείωσε ο κ. Καραδέδος, «είχαμε μια συνάντηση με το δήμαρχο της Ξάνθης ώστε να συντονιστούν όλες αυτές οι προσπάθειες για τους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσέλθουν να δώσουν δείγματα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε όλες τις εστίες που υπάρχουν ώστε στη συνέχεια να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και επιτέλους να σταματήσει να υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Γρονθοκόπησε υπάλληλο γιατί δεν τον εξυπηρέτησε: Λίγο παλέψαμε!

Θεσσαλονίκη: Γρονθοκόπησε υπάλληλο γιατί δεν τον εξυπηρέτησε: Λίγο παλέψαμε!

18:33 19/8/2026

το μεσημέρι της Δευτέρας

Ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

18:20 19/8/2026

διαδέχεται τον Τζέρι Ισμαήλ

Καλαμαριά - Ταχιάος για μετρό: Γιατί καθυστερήσαμε; Τι γίνεται με Πόντου και Φοίνικα

Καλαμαριά - Ταχιάος για μετρό: Γιατί καθυστερήσαμε; Τι γίνεται με Πόντου και Φοίνικα

16:49 19/8/2026

ο υφυπουργός υποδομών και Μεταφορών

Καλαμαριά: Το δημοτικό κολυμβητήριο ανοίγει ξανά την Δευτέρα! Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Το δημοτικό κολυμβητήριο ανοίγει ξανά την Δευτέρα! Δείτε το πρόγραμμα

16:19 19/8/2026

παρέμενε κλειστό από το Σάββατο 11 Ιουλίου

Μπλόκο Καλαμαριάς: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

Μπλόκο Καλαμαριάς: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

14:50 19/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς θυμάται και τιμά

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν τον λύκο που επιτέθηκε σε 4χρονο παιδί!

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν τον λύκο που επιτέθηκε σε 4χρονο παιδί!

14:41 19/8/2026

πιάστηκε σε παγίδα που είχε τοποθετηθεί

Καλαμαριά: Έντονη δυσοσμία - Έσπασε αγωγός με λύματα! (φωτο)

Καλαμαριά: Έντονη δυσοσμία - Έσπασε αγωγός με λύματα! (φωτο)

14:27 19/8/2026

στο σημείο οι υπηρεσίες της ΕΥΑΘ

Κλασικά Έπιπλα