Καλαμαριά: Ανεξαρτητοποιήθηκε δημοτικός σύμβουλος

11/5/2020 17:36    «Καλαμαριά Αλλιώς»
Ενας δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Καλαμαριά Αλλιώς», ανεξαρτητοποιήθηκε, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Αρκούδη.

Πρόκειται για τον νεότερο δημοτικό σύμβουλο του δήμου μας, τον κ. Πασχάλη Λεμονή, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός και ανέλαβε τα καθήκοντα του φέτος, όταν παραιτήθηκε η κ. Τατιάνα Αγγελάκογλου, για προσωπικούς λόγους.

Στην ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κίνηση «Καλαμαριά Αλλιώς», κάνει λόγο για θλίψη και αγανάκτηση, τονίζοντας πως εγείρεται μεγαλύτερο ζήτημα από τη στιγμή που κ. Λεμονής δεν εκλέχθηκε εξ αρχής, αλλά ως αναπληρωματικός.

Η ανακοίνωση

Πληροφορηθήκαμε με θλίψη αλλά και αγανάκτηση ότι ο δημοτικός σύμβουλος Πασχάλης Λεμονής που είχε εκλεγεί με το συνδυασμό της Δημοτικής μας Κίνησης δήλωσε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ανεξαρτητοποιείται και δεν αποτελεί πλέον μέλος της δημοτικής μας ομάδας αλλά και της δημοτικής μας κίνησης. Η πράξη αυτή πλήττει βαθιά το αίσθημα δημοκρατίας αλλά και την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργεί υπό διαφορετικούς όρους.

Αποτελεί θέση της δημοτικής μας κίνησης αλλά και απότοκο δημοκρατικής λειτουργίας ότι οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο δεν ανήκουν στον κάθε έκαστο δημοτικό σύμβουλο αλλά στην δημοτική κίνηση με την οποία εξελέγη. Άλλωστε αυτό ορίζει τόσο η δέσμευση στο συλλογικό όσο και οι αρχές λειτουργίας της δημοτικής μας κίνησης. Εγείρεται ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα από τη στιγμή που κ. Λεμονής δεν εκλέχθηκε εξ αρχής αλλά ως αναπληρωματικός κατέλαβε τη θέση δημοτικής συμβούλου που παραιτήθηκε για απολύτως προσωπικούς λόγους.

Ως Καλαμαριά Αλλιώς έχουμε αποφασίσει ότι θα λειτουργούμε διαφορετικά από τις φθαρμένες δημοτικές παρατάξεις του παρελθόντος, έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε συλλογικά, δημοκρατικά και τοποθετούμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Απαιτούμε λοιπόν ο κ. Λεμονής να παραδώσει την έδρα του στη δημοτική κίνηση με την οποία εξελέγη καθώς αυτό επιτάσσει η πολιτική εντιμότητα, η συλλογικότητα, η δημοκρατία αλλά και το γεγονός ότι όπως εύλογα καταλαβαίνει ο καθένας χωρίς τη συμμετοχή του στην δημοτική κίνηση Καλαμαριά Αλλιώς δεν θα είχε εκλεγεί.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ



Επόμενο Προηγούμενο
 

Τρία στα τέσσερα μέλια περιέχουν νεονικοτινοειδή

Τρία στα τέσσερα μέλια περιέχουν νεονικοτινοειδή

03:12 11/10/2017

φυτοφάρμακα βρέθηκαν σε δείγματα από όλο τον κόσμο

Πουτζδεμόντ: Θα σεβαστώ τη βούληση των Καταλανών, θα διαπραγματευτώ

Πουτζδεμόντ: Θα σεβαστώ τη βούληση των Καταλανών, θα διαπραγματευτώ

03:08 11/10/2017

«Παγώνει» η απόφαση για ανεξαρτησία

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

03:05 11/10/2017

Άγνωστη η πηγή του ισότοπου Ru-106

Έτοιμοι για σεξ με ρομπότ οι άνθρωποι!

Έτοιμοι για σεξ με ρομπότ οι άνθρωποι!

03:02 11/10/2017

Ένα θέμα που είναι πλέον υπαρκτό

Τα παιδιά κινδυνεύουν από την ρύπανση ενώ περπατούν για το σχολείο

Τα παιδιά κινδυνεύουν από την ρύπανση ενώ περπατούν για το σχολείο

02:59 11/10/2017

ισπανική μελέτη

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

02:56 11/10/2017

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

02:51 11/10/2017

έγγραφο

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

02:47 11/10/2017

Στατιστικά από το PornHub

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

02:42 11/10/2017

«Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ»

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

02:40 11/10/2017

επιστολή που έφτασε στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Κλασικά Έπιπλα