Καλαμαριά: Ανεξαρτητοποιήθηκε δημοτικός σύμβουλος

11/5/2020 17:36    «Καλαμαριά Αλλιώς»
Ενας δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Καλαμαριά Αλλιώς», ανεξαρτητοποιήθηκε, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Αρκούδη.

Πρόκειται για τον νεότερο δημοτικό σύμβουλο του δήμου μας, τον κ. Πασχάλη Λεμονή, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός και ανέλαβε τα καθήκοντα του φέτος, όταν παραιτήθηκε η κ. Τατιάνα Αγγελάκογλου, για προσωπικούς λόγους.

Στην ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κίνηση «Καλαμαριά Αλλιώς», κάνει λόγο για θλίψη και αγανάκτηση, τονίζοντας πως εγείρεται μεγαλύτερο ζήτημα από τη στιγμή που κ. Λεμονής δεν εκλέχθηκε εξ αρχής, αλλά ως αναπληρωματικός.

Η ανακοίνωση

Πληροφορηθήκαμε με θλίψη αλλά και αγανάκτηση ότι ο δημοτικός σύμβουλος Πασχάλης Λεμονής που είχε εκλεγεί με το συνδυασμό της Δημοτικής μας Κίνησης δήλωσε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ανεξαρτητοποιείται και δεν αποτελεί πλέον μέλος της δημοτικής μας ομάδας αλλά και της δημοτικής μας κίνησης. Η πράξη αυτή πλήττει βαθιά το αίσθημα δημοκρατίας αλλά και την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργεί υπό διαφορετικούς όρους.

Αποτελεί θέση της δημοτικής μας κίνησης αλλά και απότοκο δημοκρατικής λειτουργίας ότι οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο δεν ανήκουν στον κάθε έκαστο δημοτικό σύμβουλο αλλά στην δημοτική κίνηση με την οποία εξελέγη. Άλλωστε αυτό ορίζει τόσο η δέσμευση στο συλλογικό όσο και οι αρχές λειτουργίας της δημοτικής μας κίνησης. Εγείρεται ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα από τη στιγμή που κ. Λεμονής δεν εκλέχθηκε εξ αρχής αλλά ως αναπληρωματικός κατέλαβε τη θέση δημοτικής συμβούλου που παραιτήθηκε για απολύτως προσωπικούς λόγους.

Ως Καλαμαριά Αλλιώς έχουμε αποφασίσει ότι θα λειτουργούμε διαφορετικά από τις φθαρμένες δημοτικές παρατάξεις του παρελθόντος, έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε συλλογικά, δημοκρατικά και τοποθετούμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Απαιτούμε λοιπόν ο κ. Λεμονής να παραδώσει την έδρα του στη δημοτική κίνηση με την οποία εξελέγη καθώς αυτό επιτάσσει η πολιτική εντιμότητα, η συλλογικότητα, η δημοκρατία αλλά και το γεγονός ότι όπως εύλογα καταλαβαίνει ο καθένας χωρίς τη συμμετοχή του στην δημοτική κίνηση Καλαμαριά Αλλιώς δεν θα είχε εκλεγεί.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ



Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

20:44 18/8/2026

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής..

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

19:46 18/8/2026

ένα νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

19:37 18/8/2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

18:05 18/8/2026

βίντεο ανέβασε ο Νίκος Ταχιάος

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

17:52 18/8/2026

συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

15:31 18/8/2026

στη Ε.Ο. Μουδανιών- Συκιάς

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

15:18 18/8/2026

Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής

Κλασικά Έπιπλα