Φονικό στα Ανώγεια: Τι κατέθεσε ο αδελφός του Γιώργου Ξυλούρη για το όπλο

8/5/2020 11:40    Πού και πώς το εντόπισε
Μια πλαστική σακούλα σε μια ταράτσα που "δεν ταίριαζε" στον χώρο ήταν - σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο 25χρονος αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη, η αφορμή να εντοπίσει και να παραδώσει στην αστυνομία το όπλο που - κατά την οικογένεια- κρατούσε ο 30χρονος το βράδυ του διπλού φονικού στα Ανώγεια στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι το όπλο παραδόθηκε δύο ημέρες μετά το περιστατικό και από την πλευρά της οικογένειας Καλομοίρη εκφράζεται έντονη αμφισβήτηση για το εάν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Στην κατάθεση του, την οποία έχει στην διάθεσή του το cretalive, ο 25χρονος, αφού αναφέρει ότι άρχισε να σκέφτεται για το όπλο μόλις το πρωί της Δευτέρας όταν άρχισε να "καταλαβαίνει τα γεγονότα και να συνειδητοποιεί ότι το όπλο δεν είχε βρεθεί στον τόπο του συμβάντος". Επισημαίνει πως ο Γιώργος Ξυλούρης είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο μαύρo Glock "χωρίς ποτέ να έχει απειλήσει άνθρωπο" και αναφέρει πως το αναζήτησε γιατί ήταν "σίγουρος" πως αυτό κρατούσε ο αδελφός του στην συμπλοκή γιατί "δεν είχε άλλο" .

Ο 25χρονος, περιγράφει την άκαρπη αναζήτηση στο σπίτι του αδερφού του (όπου είχε γίνει έρευνα και από την αστυνομία) και τη μετάβασή του στη συνέχεια στο πατρικό σπίτι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Όπως λέει, βγήκε στο μπαλκόνι και εντόπισε σε διπλανή ταράτσα μια μπλε σακούλα, η οποία "δεν ταίριαζε να είναι εκεί". Στη συνέχεια της κατάθεσής του αναφέρει:

"Πήγα κατ' ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδελφού μου, το αναγνώρισα αμέσως. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος. Ήταν το πιστόλι του μαζί με τη γεμιστήρα του. Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην αστυνομία, πρέπει να βοηθήσω την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα". Ο 25χρονος τέλος επισημαίνει ότι δεν σκέφτηκε καν να κρατήσει τη σακούλα αλλά την πέταξε κατευθείαν.


cretalive

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 24/6/2025

Τρίτη 24/6

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

20:00 23/6/2025

Τετάρτη 25/6

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

17:00 23/6/2025

23 - 24/6

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

14:06 23/6/2025

Παρασκευή 27/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:43 23/6/2025

Δευτέρα 23/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

18:00 22/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Κλασικά Έπιπλα