Δαρδαμανέλης: Απομακρύνθηκαν 2000 κυβικά σκουπιδιών από την παράνομη χωματερή της Μίκρας

29/4/2020 11:40    αρχές καλοκαιριού θα καθαρίσει ο χώρος
Ως τις αρχές του καλοκαιριού (πιθανώς ως το τέλος Ιουνίου) αναμένεται να διαρκέσει ο καθαρισμός της αυτοσχέδιας χωματερής κυρίως μπάζων και ογκωδών αντικειμένων από την περιοχή της Μίκρας στην Καλαμαριά.

Ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Ικάρων, που οδηγεί στην Εθνική Σχολή Δικαστών και πίσω από το αθλητικό κέντρο της Μίκρας αποτελεί διαχρονικά «αγαπημένο» όσων απορρίπτουν ανεξέλεγκτα μπάζα, ογκώδη, σκουπίδια και απόβλητα κλαδέματος. Ωστόσο, το προηγούμενο καλοκαίρι συγκέντρωσε απίστευτες ποσότητες, οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν, εξαιτίας της καθυστέρησης έγκρισης της νέας σύμβασης καθαρισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 5.000 κυβικά μέτρα απορριμμάτων!

Ο χώρος είναι ενιαίος, με αμφισβητούμενο μάλιστα ιδιοκτησιακό καθεστώς, ωστόσο ο Δήμος ξεπέρασε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και πλέον απομακρύνει διαρκώς υλικά, προκειμένου να δώσει οριστικό τέλος στην αυτοσχέδια χωματερή, στην οποία μάλιστα γίνεται και πλιάτσικο και... διαλογή από άγνωστους πιθανόν Ρομά, που έχουν στήσει και ορισμένα τσαντήρια παραδίπλα.

Η κατάσταση είναι αποκρουστική, ενώ και οι καταγγελίες πολιτών που συνήθως κάνουν περιπάτους στην περιοχή, είναι διαρκείς.

«Όχι μόνο είναι σε γνώση μας το πρόβλημα, αλλά εδώ και δυο μήνες κάθε μέρα συνεργείο του Δήμου καθαρίζει, καθαρίζει και τελειωμό δεν έχει...», είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος τόνισε ότι προ διμήνου υπογράφηκε η σχετική σύμβαση και μέχρι σήμερα έχουν ήδη απομακρυνθεί 2.000 κυβικά απορριμμάτων.

Ο Δήμος επί χρόνια επιχειρεί να βάλει τάξη στο συγκεκριμένο χάος, από την προηγούμενη ακόμη διοίκηση, όμως η καθυστέρηση στην ανανέωση της σχετικής σύμβασης διόγκωσε το πρόβλημα και συσσώρευσε πολύ μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στην περιοχή.

«Με την υπογραφή της σύμβασης καθαρισμού, αρχίσαμε να απομακρύνουμε τα κλαδιά και τα υλικά κλαδεύσεων. Με μεγάλους κάδους έγινε εφικτό σε σύντομο χρονικό διάστημα να απομακρύνουμε σχεδόν τις μισές από τις συγκεντρωμένες ποσότητες. Τώρα το έργο μας είναι πιο δύσκολο, διότι μιλάμε για μπάζα, ογκώδη και σκουπίδια, που απομακρύνονται με μικρότερης χωρητικότητας κάδους κι έτσι δημιουργείται χρονική υστέρηση. Με τον κορωνοϊό ο καθαρισμός επιβραδύνθηκε, όμως πιστεύουμε πως τα υπόλοιπα περίπου 3.000 κ.μ. υλικών θα απομακρυνθούν μέχρι την έναρξη του καλοκαιριού και θα καθαρίσει οριστικά ο χώρος. Στο μεσοδιάστημα τοποθετήσαμε προειδοποιητικές πινακίδες απαγόρευσης απόρριψης πάσης φύσεως υλικών, ενώ έχουμε και φύλαξη, ώστε να αποτρέπουμε νέες απορρίψεις. Επίσης, σε συνεννόηση με την Αστυνομία ήδη πήγαν αυτόφωρο τρεις ασυνείδητοι που επιχείρησαν να ρίξουν μπάζα στην ίδια περιοχή. Υπολογίζουμε ότι απομακρύναμε από τα υλικά κλαδέματος περίπου 150 κυβικά ημερησίως, ενώ τώρα απομακρύνουμε περίπου 70. Θα χρειαστεί σχεδόν διπλάσιος χρόνος για να απαλλαχτούμε από αυτό το βάσανο», εξήγησε σύμφωνα με τη voria.gr ο κ. Δαρδαμανέλης.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

11:27 15/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 15/7/2025

Τρίτη 15/7

Κλασικά Έπιπλα