Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, 73 διασωληνωμένοι - Στοπ στις επισκέψεις σε συγγενείς

13/4/2020 19:02    νεα ενημέρωση
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 31 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2145, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

73 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 99 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίας θα είναι κλειστές για το κοινό σε όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας - Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα

Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους.

Κατέστησε σαφές ακόμα πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Περαιτέρω προσέθεσε ότι αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.

Επίσης, ενημέρωσε ότι χθες έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στη Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας και διαφύλαξης της ζωής των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας  των συγκεκριμένων οίκων ή μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων να τηρούν κάθε πρωτόκολο προστασίας.  Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και ενδελεχείς, υπογράμμισε.

Ανακοίνωσε ακόμα σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Γρονθοκόπησε υπάλληλο γιατί δεν τον εξυπηρέτησε: Λίγο παλέψαμε!

Θεσσαλονίκη: Γρονθοκόπησε υπάλληλο γιατί δεν τον εξυπηρέτησε: Λίγο παλέψαμε!

18:33 19/8/2026

το μεσημέρι της Δευτέρας

Ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

18:20 19/8/2026

διαδέχεται τον Τζέρι Ισμαήλ

Καλαμαριά - Ταχιάος για μετρό: Γιατί καθυστερήσαμε; Τι γίνεται με Πόντου και Φοίνικα

Καλαμαριά - Ταχιάος για μετρό: Γιατί καθυστερήσαμε; Τι γίνεται με Πόντου και Φοίνικα

16:49 19/8/2026

ο υφυπουργός υποδομών και Μεταφορών

Καλαμαριά: Το δημοτικό κολυμβητήριο ανοίγει ξανά την Δευτέρα! Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Το δημοτικό κολυμβητήριο ανοίγει ξανά την Δευτέρα! Δείτε το πρόγραμμα

16:19 19/8/2026

παρέμενε κλειστό από το Σάββατο 11 Ιουλίου

Μπλόκο Καλαμαριάς: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

Μπλόκο Καλαμαριάς: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

14:50 19/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς θυμάται και τιμά

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν τον λύκο που επιτέθηκε σε 4χρονο παιδί!

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν τον λύκο που επιτέθηκε σε 4χρονο παιδί!

14:41 19/8/2026

πιάστηκε σε παγίδα που είχε τοποθετηθεί

Καλαμαριά: Έντονη δυσοσμία - Έσπασε αγωγός με λύματα! (φωτο)

Καλαμαριά: Έντονη δυσοσμία - Έσπασε αγωγός με λύματα! (φωτο)

14:27 19/8/2026

στο σημείο οι υπηρεσίες της ΕΥΑΘ

Κλασικά Έπιπλα