Έτσι θα παει ο άνθρωπος στον Αρη!

22/5/2018 23:22    O Ελον Μασκ αποκάλυψε
Είναι γνωστό ότι ο αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής Ελον Μασκ θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία του ανθρώπου σε άλλους κόσμους με πρώτο και καλύτερο τον Αρη. Για αυτό και η διαστημική του υπηρεσία, η Space X, έχει ως βασική της προτεραιότητα την οργάνωση όσο το δυνατόν συντομότερα μιας επανδρωμένης αποστολής στον Κόκκινο Πλανήτη. 

Ο Μασκ δημοσίευσε μέσω του Instangram τις πρώτες εικόνες από την κάψουλα η οποία θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στο Διάστημα. H κάψουλα που ονομάζεται Dragon φωτογραφήθηκε μέσα στον ειδικό θάλαμο δοκιμών στον οποίο βρίσκεται. Πρόκειται για ένα θάλαμο που απορροφά οποιοδήποτε θόρυβο και δεν παράγει κανενός είδους ηχώ και θεωρείται ιδανικός για να ελεγχθούν τα ηλεκτρικά κυκλώματα της κάψουλας. Ο θάλαμος αυτός αναφέρεται ως το «πιο αθόρυβο σημείο στην Γη» που προσομοιάζει τις διαστημικές συνθήκες. Στον θάλαμο θα πραγματοποιηθούν διαφόρων ειδών ηλεκτρομαγνητικά τεστ στην κάψουλα. Το συγκεκριμένο μοντέλο που αποκάλυψε ο Μασκ θα μπορεί να μεταφέρει επτά άτομα είτε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είτε στην Σελήνη. 

O Ελον Μασκ αποκάλυψε το πώς θα μεταφέρει ανθρώπους στον Αρη


Η κάψουλα διαθέτει παράθυρα από τα οποία οι επιβάτες θα βλέπουν την εντυπωσιακή θέα του Διαστήματος. Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η Space Χ σχεδιάζει να στείλει στον Αρη την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή το 2022 και τους πρώτους ανθρώπους το 2024. Αν η κάψουλα αποδειχθεί λειτουργική και ασφαλής στόχος της Space X είναι να κατασκευάσει μοντέλα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Παράλληλα η Space X κατασκευάζει ένα σούπερ πύραυλο που θα κινείται με μεγάλες ταχύτητες ενώ θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλου μεγέθους επανδρωμένες κάψουλες. Στόχος της Space X είναι ένα ταξίδι στον Αρη να διαρκεί 80 μέρες αντί έξι μήνες όπως σήμερα και με κάθε δρομολόγιο να μεταφέρονται περίπου 100 άνθρωποι στον Κόκκινο Πλανήτη. 

Ο Μασκ θέλει επίσης το ταξίδι στον Αρη να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτό οικονομικά ώστε να δημιουργηθεί μέχρι το 2050 όχι απλά μια βάση αλλά μια μεγάλη αποικία από στην οποία θα ζουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

«Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια αυτάρκη βάση στον 'Αρη, επειδή θα είναι αρκετά μακριά από τη Γη στην περίπτωση ενός πολέμου, οπότε είναι πιθανότερο να επιβιώσει από ό,τι μια σεληνιακή βάση. Αν υπάρξει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν αρκετοί σπόροι του ανθρώπινου πολιτισμού κάπου αλλού, ώστε να τον αναβιώσουν και να συντομεύσουν τη διάρκεια των σκοτεινών ετών» έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Μασκ που έχει επισημάνει ότι αρχικά τουλάχιστον το ταξίδι στον Αρη θα είναι μια περιπέτεια. «Θα είναι δύσκολη, επικίνδυνη, μια καλή ευκαιρία για να πεθάνει κανείς, αλλά και συναρπαστική για όσους επιβιώσουν. Δεν θα υπάρξουν και πολλοί που θα θελήσουν να πάνε στην αρχή. Αλλά στην πορεία ο Αρης θα γίνει φιλόξενος και θα έχει σπουδαία μπαρ» υποστηρίζει ο Μασκ.


tovima

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

17:23 21/8/2026

ο ΟΣΕΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό...

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

16:30 21/8/2026

δείτε τις ώρες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

14:52 21/8/2026

δείτε τους χώρους

Δύο θάνατοι και 22 κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία

Δύο θάνατοι και 22 κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία

14:47 21/8/2026

Δυο θάνατοι ηλικιωμένων ατόμων

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονοι μετά από ατύχημα σε θαλάσσια παιδική χαρά

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονοι μετά από ατύχημα σε θαλάσσια παιδική χαρά

14:45 21/8/2026

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Καλαμαριά: Στην βουλή έφτασε η κλειστή γέφυρα του Φοίνικα ''Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;''

Καλαμαριά: Στην βουλή έφτασε η κλειστή γέφυρα του Φοίνικα ''Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;''

14:25 21/8/2026

ένα χρόνο παραμένει κλειστή

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος - Περιφορά της Παλαιάς Θαυματουργής Εικόνας!

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος - Περιφορά της Παλαιάς Θαυματουργής Εικόνας!

12:20 21/8/2026

με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια

Κλασικά Έπιπλα