Ανατολική Θεσσαλονίκη - Τέλος καλοκαιριού η δομή ανήλικων προσφυγόπουλων

8/4/2020 12:10    σε κτήριο του δήμου
Προς τα τέλη καλοκαιριού αναμένεται να λειτουργήσει η δομή που θα φιλοξενεί ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (ηλικίας κάτω των 18 ετών), σε ακίνητο ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Η πανδημία του κορονοϊού πηγαίνει πίσω χρονικά τη λειτουργία της δομής, ενώ απαιτούνται και έργα ανακατασκευής στο κτίριο που θα υποδεχεί είκοσι ανήλικους, που φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς να συνοδεύονται από πρόσωπο που ασκεί τη γονική τους μέριμνα.

Στο τριώροφο ακίνητο, που βρίσκεται επί της οδού Αλεξανδρείας και το οποίο πρόσφατα παραχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στην Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης- ΑΑΕ/ΟΤΑ (πρώην Μητροπολιτική Ανάπτυξιακή Θεσσαλονίκης- ΑΑΕ/ΟΤΑ) θα παρέχεται στους ανήλικους πρόσφυγες στέγαση, σίτιση, καθαριότητα, φύλαξη, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης.

Η δομή θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, εφτά ημέρες την εβδομάδα, και θα παρέχεται επίσης ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική και νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και διερμηνεία σε γλώσσα που κατανοεί κάθε ανήλικος.

Οι είκοσι ωφελούμενοι ανήλικοι θα επιλεγούν με βάση τις κατευθύνσεις του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, «θα διαθέτουν όλα τα έγγραφα και θα γίνεται σχετικός έλεγχος της κατάστασης της υγείας των παιδιών διότι θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για την προστασία των ανηλίκων που θα μείνουν στη δομή».

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, τη δεδομένη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για λειτουργία επιπλέον δομής από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο δέσμευση της διοίκησης είναι να σταθεί αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και η λειτουργία επιπλέον χώρου θα καθοριστεί από τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Τον ρόλο του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του έργου αναλαμβάνει για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΑΕ/ΟΤΑ, ενώ η λειτουργία της Δομής Φιλοξενίας θα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου του Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

18:00 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

6th Rosé Grand Tasting

6th Rosé Grand Tasting

16:22 8/4/2025

Η ‘μεγάλη’ εκδήλωση των ροζέ κρασιών στο ξενοδοχείο Makedonia Palace

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/4/2025

Τρίτη 8/4

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

18:00 7/4/2025

Ποια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

17:00 7/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

15:53 7/4/2025

Sold out σε χρόνο ρεκόρ

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

15:40 7/4/2025

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “JobDay Καλαμαριάς 2025”

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

15:06 7/4/2025

Δευτέρα 7/4

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

08:00 7/4/2025

23/04 - 4/05

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

18:28 6/4/2025

Πέμπτη 10/4

Κλασικά Έπιπλα