Καλαμαριά: Συζήτηση για τον κορονοϊό ζητά ο Μπακογλίδης - Τι προτείνει για ανακούφιση των δημοτών

27/3/2020 15:24    επιστολή προς τον Δήμαρχο
Λόγω της παρούσας κρίσιμης κατάστασης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συνεργασία για την Καλαμαριά κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, ζητά με σημερινή του επιστολή προς τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Ιωάννη Δαρδαμανέλη, να εισαχθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, έκτακτο θέμα για τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων και των δημοτών, από τις συνέπειες της πανδημίας, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος, με έκπληξη διαπίστωσε πως στα θέματα του συμβουλίου, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.

Επίσης, η παράταξη Συνεργασία για την Καλαμαριά, με δελτίο τύπου ανακοινώνει μια σειρά μέτρων που προτείνει για ανακούφιση των δημοτών.


κ. Δήμαρχε

Στον προσωπικό σας λογαριασμό στο διαδίκτυο ανακοινώσατε περιχαρής ότι ο Δήμος μας θα συμβάλλει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων της Καλαμαριάς , αλλά και των συνδημοτών μας που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσα ότι στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, δεν έχει συμπεριληφθεί τέτοιο θέμα.

Να σας θυμίσω ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 δημοσιεύτηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 έκλεισε η Ημερήσια Διάταξη. Θεωρώ ότι είχατε τον χρόνο να επεξεργαστείτε όλα τα ζητήματα που απορρέουν από την ΠΝΠ και να συμπεριλάβετε το συγκεκριμένο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του ΔΣ της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020.

Επειδή δεν το πράξατε εσείς, τους λόγους δεν τους γνωρίζουμε, η Παράταξή μας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ» προτείνει, λόγω της παρούσας κρίσιμης κατάστασης, να εισαχθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ως κατ’ επείγον έκτακτο θέμα για συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη.


ΘΕΜΑ: Πρόταση δέσμης έκτακτων μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματιών, φυσικών προσώπων και εργαζομένων στο Δήμο Καλαμαριάς Εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68 /20-03-2020)

1. Αναστολή είσπραξης τροφείων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τόσο του Δήμου όσο και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί σύμφωνα με την ΠΝΠ

2. Αναστολή είσπραξης μηνιαίων συνδρομών στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όσο διάστημα δεν υλοποιούνται

3. Αναστολή είσπραξης διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο , στη Σχολή Χορού και στα προγράμματα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά σύμφωνα με την ΠΝΠ

4. Αναστολή καταβολής μισθωμάτων σε χώρους που παραχωρεί ο Δήμος μας για ενοικίαση

 Κυλικεία εντός σχολικών μονάδων
 Αίθουσα δεξιώσεων κοιμητηρίων
 Καταστήματα στις δημοτικές αγορές του Φοίνικα , του Αγίου Ιωάννη (Παλαιού και Νέου) και Νέας Κρήνης, για όσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την ΠΝΠ.
 Κυλικείο Δημοτικού Κολυμβητηρίου
 Κυλικείο ΔΑΚ Καλαμαριάς

Σε περίπτωση που στους ανωτέρου χώρους υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα (σύμφωνα με την ΠΝΠ) αλλά με μειωμένους τζίρους, προτείνεται μείωση του ενοικίου κατά 60%

5. Αναστολή είσπραξης ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού

6. Αναστολή είσπραξης ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για όλα τα νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 800€.

7. Ανατολή είσπραξης των δημοτικών τελών για κατηγορίες εργαζομένων που έχουν υποστεί 50% μείωση μισθού , μείωση ωρών εργασίας (15 ημέρες/ μήνα) και δεν υπάρχει άλλο μέλος της οικογένειας που εργάζεται

8. Αναστολή είσπραξης αναλογούντων τελών κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και δεν κάνουν χρήση των παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων για όσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστές σύμφωνα με την ΠΝΠ

9. Διακοπή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για χρέη προς το Δήμο επιχειρήσεων, μικροεπαγγελματιών και φυσικών προσώπων για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού

10. Αναστολή των δόσεων για 4 μήνες των επιχειρήσεων, μικροεπαγγελματιών και φυσικών προσώπων που έχουν μπει σε ρύθμιση για οφειλές προς το Δήμο. Μετά το πέρας των 4 μηνών να ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων χωρίς ποινές (προσαυξήσεις και τέλη)

11. Ο Δήμος μας έλαβε επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών 60.000€.
Προτείνουμε ισόποση ενίσχυση του σχετικού Κωδικού με επιπλέον χρήματα από το δημοτικό προϋπολογισμό, ώστε να διατεθούν για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου και των συμπολιτών μας

 Προμήθεια υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια)
 Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων του Δήμου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία
 Συχνή και συνεχής απολύμανση δημοτικών κτιρίων , νεκροταφείου, αμαξοστασίων και εργοταξίων
 Συχνή και συνεχής απολύμανση απορριμματοφόρων , κάδων , κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια)
 Απολύμανση σχολικών κτιρίων, Δημοτικών Γυμναστηρίων και χώρων όπου υλοποιούνται Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου, καθώς επίσης και όλων των χώρων όπου υλοποιούνται δράσεις των Επιχειρήσεων και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου μας
 Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ορισμένου χρόνου που θα στελεχώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες (Βοήθεια στο σπίτι, Δημοτικό συσσίτιο, Κοινωνικό φαρμακείο-παντοπωλείο και Δημοτικό ιατρείο) και τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής και Σάρωσης (Οικονομική Επιτροπή)

12. Πρότασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης, ώστε το Δώρο Πάσχα να λάβουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στους τομείς Κοινωνικής Πολιτικής, Καθαριότητας , Ανακύκλωσης και Σάρωσης, διότι μπορεί να μην σώζουν ζωές, αλλά συμβάλλουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας. Η συγκεκριμένη απόφαση να κοινοποιηθεί στα συλλογικά μας όργανα (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας- ΠΕΔ και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος-ΚΕΔΕ) ως μέτρο πίεσης προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών-Εσωτερικών που φέρουν την ευθύνη καταβολής του Δώρου Πάσχα.

13. Παρόμοιες αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν σύμφωνα με την ΠΝΠ, καλούνται να λάβουν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΤΕΚ της ΚΕΔΚΑ και των ΝΠΔΔ (Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς και Μουσείο Φωτογραφίας Δήμου Καλαμαριάς.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ:

Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για όλα τα ανωτέρω να κοινοποιηθεί με κάθε πρόσφορο μέσο, τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας. Ακόμη, να κοινοποιηθεί στον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς και σε όλα τα Επιμελητήρια της πόλης μας , για να ενημερώσουν τα μέλη τους.


Με εκτίμηση

Ο Επικεφαλής

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

07:57 16/10/2017

Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

07:53 16/10/2017

16 Οκτωβρίου

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:11 15/10/2017

Walk for Freedom

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

10:05 15/10/2017

στη Νέα Ραιδεστό

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

09:55 15/10/2017

ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

09:53 15/10/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

09:47 15/10/2017

Εκατοντάδες αγνοούμενοι

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

09:34 15/10/2017

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να δώσει αναβολή

Ξεκινούν οι

Ξεκινούν οι "λοταρίες" της εφορίας

09:28 15/10/2017

Υπεγράφη η σχετική απόφαση - Δείτε τι προβλέπει

Πληρωμή 21 εκατ. ευρώ σε 241.439 δικαιούχους αγρότες - Τα ποσά

Πληρωμή 21 εκατ. ευρώ σε 241.439 δικαιούχους αγρότες - Τα ποσά

09:18 15/10/2017

ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλασικά Έπιπλα