Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες η κοινότητα Εχίνου

25/3/2020 18:55    Θράκη
Μετά το θάνατο του 77χρονου από το Εχίνο Ξάνθης από κορωνοϊό επιβλήθηκε καραντίνα στην κοινότητα Εχίνου σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.

Οι κάτοικοι υποχρεούνται σε κατ’ οίκον περιορισμό για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

O υφυπουργός μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού.

Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη, διότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι μεγάλος όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως λιγο νωρίτερα ανακοινώθηκε πως έχασε τη ζωή του ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη, από την περιοχή του Δήμου Μύκης.



Επόμενο Προηγούμενο