Υπ. Εργασίας: Έκτακτες προσλήψεις στις μονάδες πρόνοιας

16/3/2020 12:29    Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων, όπως γιατροί, νοσηλευτές, καθώς και άλλες κατηγορίες υποστηρικτικού και υγειονομικού προσωπικού, προχωράει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα, στην αδιάκοπη λειτουργία των δομών πρόνοιας της χώρας, την ανάγκη για αυξημένη υποστήριξη των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων στις δομές αυτές.

Ειδικότερα, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο και της επακόλουθης υπουργικής απόφασης που δημοσιεύεται σήμερα, το υπουργείο προσλαμβάνει επικουρικό προσωπικό, για να ενισχύσει όλες τις δομές πρόνοιας της χώρας.

Στις προβλεπόμενες θέσεις ανά φορέα δύναται εντός τριμήνου να προστεθούν επιπλέον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Συνολικά, ο αριθμός των θέσεων δεν δύναται να ξεπερνά τις 500.

Στόχος της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, είναι να θωρακίσει του οργανισμούς που εποπτεύει και να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη εκροή εργαζομένων, που θα νοσήσουν από τον ιό.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν τα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών, οι νέοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε κλειστές δομές που φιλοξενούν και υποστηρίζουν, ιδιαίτερα ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ανά την Ελλάδα, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, έπειτα από αίτημα των διοικήσεων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και θα εξεταστούν εντός τριών ημερών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες το ταχύτερο δυνατόν. Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου, πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης, ανάλογα με τη θέση για την οποία κάνουν αίτηση, οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, δεν έχουν κώλυμα πρόσληψης (π.χ. δεν έχουν καταδικαστεί σε κακούργημα) και υποβάλλουν την αίτηση εντός προθεσμίας. Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, η κίνηση αυτή αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών και την υποστήριξη ευπαθών συμπολιτών, ώστε, όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, να προληφθούν προβλήματα που δύναται να δημιουργηθούν, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μέσω του έκτακτου προσωπικού, τοΥυπουργείο καλύπτει ενδεχόμενα κενά που μπορεί να προκύψουν, λόγω των ειδικών αδειών του μόνιμου προσωπικού.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 
Συνελήφθη ο βοσκός που κατηγορείται για τον βιασμό 22χρονης σε παραλία της Χαλκιδικής

Συνελήφθη ο βοσκός που κατηγορείται για τον βιασμό 22χρονης σε παραλία της Χαλκιδικής

17:51 22/8/2026

εντοπίστηκε τέσσερα χρόνια

Προσοχή - Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αδίστακτος κακοποιός που ληστεύει ηλικιωμένες γυναίκες

Προσοχή - Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αδίστακτος κακοποιός που ληστεύει ηλικιωμένες γυναίκες

15:23 22/8/2026

Έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινός αποκλεισμός στην Περιφερειακή Οδό τη Δευτέρα

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινός αποκλεισμός στην Περιφερειακή Οδό τη Δευτέρα

15:14 22/8/2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Καλαμαριά: Εγκαίνια στο μετρό και το βράδυ συναυλία! ''Η πόλη μας γιορτάζει''

Καλαμαριά: Εγκαίνια στο μετρό και το βράδυ συναυλία! ''Η πόλη μας γιορτάζει''

14:22 22/8/2026

Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα σε ποιο σταθμό..

Μετρό Καλαμαριάς: Οι οθόνες για τους βιαστικούς - Τι διαφορετικό θα έχει από τη βασική γραμμή (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς: Οι οθόνες για τους βιαστικούς - Τι διαφορετικό θα έχει από τη βασική γραμμή (βιντεο)

12:58 22/8/2026

Μια νέα λειτουργία

Καλαμαριά: Κρήτη και Πόντος συναντιούνται στην Αρετσού «Δύο Λύρες, Μία Θάλασσα»

Καλαμαριά: Κρήτη και Πόντος συναντιούνται στην Αρετσού «Δύο Λύρες, Μία Θάλασσα»

12:35 22/8/2026

στο πρόγραμμα του «Παρά Θιν’ Αλός 2026»

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι περικυκλώθηκαν από αγριογούρουνα και κάλεσαν την αστυνομία!

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι περικυκλώθηκαν από αγριογούρουνα και κάλεσαν την αστυνομία!

10:55 22/8/2026

Αμέσως έφτασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Κλασικά Έπιπλα