Οριστικό - Στο «Κλειδί» Σερρών η δημιουργία της κλειστής δομής

7/3/2020 18:51    για απελάσεις «εξπρές»
Στη θέση «Κλειδί» θα δημιουργηθεί η κλειστή δομή στο δήμο Σιντικής Σερρών, ύστερα από κοινή απόφαση των παρατάξεων του δήμου.

Σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τονίζουν ότι «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα...

Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή "Κλειδί", αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του δήμου».

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι: Φώτης Δομουχτσίδης, δήμαρχος Σιντικής, Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

Μετά την ανακοίνωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σιντικής, αλλά και της κοινής δήλωσης των βουλευτών Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, τόνισε ότι «οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας.

Στην κοινή δήλωση τους οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ τονίζουν μεταξύ άλλων: «Εδώ και δέκα μέρες, η Ελλάδα πολιορκείται από χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους η Τουρκία κατευθύνει οργανωμένα στα ανατολικά μας όρια. Η αστυνομία, ο στρατός, το λιμενικό, αλλά και οι κάτοικοι στον Έβρο και στο Αιγαίο περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Κι οι ελάχιστοι εισβολείς, συλλαμβάνονται αμέσως.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν. Γι' αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες. Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν».

Ειδικότερα για το κλειστό κέντρο στην περιοχή των Σερρών οι βουλευτές λένε ότι «αρχικά επελέγη το στρατόπεδο "Βασιλειάδη", το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία.

Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες. Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Με κατανόηση και αποφασιστικότητα. Και όταν η χώρα μας ζητά την συμπαράσταση των άλλων κρατών της Ευρώπης, οφείλουμε πρώτα εμείς να την αποδεικνύουμε μεταξύ μας».

Τη δήλωση υπογράφουν οι: Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης.


kathimerini

Επόμενο Προηγούμενο
 

Βάσεις των ΗΠΑ μετακομίζουν στην Ελλάδα

Βάσεις των ΗΠΑ μετακομίζουν στην Ελλάδα

21:08 19/4/2026

Η πρόταση έχει ήδη κυκλοφορήσει..

Η Καλαμαριά είναι η ακριβότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για αγορά σπιτιού!

Η Καλαμαριά είναι η ακριβότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για αγορά σπιτιού!

20:54 19/4/2026

Τα στοιχεία του δείκτη SPI

Νέα «έξυπνα εργαλεία» για την αποφυγή «μπλακάουτ» - Δοκιμάστηκαν το Πάσχα

Νέα «έξυπνα εργαλεία» για την αποφυγή «μπλακάουτ» - Δοκιμάστηκαν το Πάσχα

20:39 19/4/2026

ΔΕΔΔΗΕ

Καλαμαριά: Στη φάση των τελικών δοκιμών το μετρό

Καλαμαριά: Στη φάση των τελικών δοκιμών το μετρό

20:30 19/4/2026

υφυπουργός Υποδομών

Κεφαλονιά: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των αρχών για τον θάνατο της Μυρτούς

Κεφαλονιά: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των αρχών για τον θάνατο της Μυρτούς

19:52 19/4/2026

«Έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας» λέει ο πατέρας της

Πώς 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή επέφεραν απώλειες πετρελαίου αξίας 50 δισ.

Πώς 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή επέφεραν απώλειες πετρελαίου αξίας 50 δισ.

19:46 19/4/2026

οι επιπτώσεις της κρίσης

Καλαμαριά: Με έξι κόμβους και ποδηλατόδρομο η οδός Πόντου

Καλαμαριά: Με έξι κόμβους και ποδηλατόδρομο η οδός Πόντου

19:38 19/4/2026

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης

Καλαμαριά: Την Τετάρτη ανοίγει η Ανθοέκθεση με ελεύθερη είσοδο για όλους

Καλαμαριά: Την Τετάρτη ανοίγει η Ανθοέκθεση με ελεύθερη είσοδο για όλους

18:39 19/4/2026

στην Ακτή Αρετσού

Καλαμαριά: Μνημείο στo σημείο δολοφονίας του Κλεομένη (φωτο)

Καλαμαριά: Μνημείο στo σημείο δολοφονίας του Κλεομένη (φωτο)

18:16 19/4/2026

του οπαδού του ΠΑΟΚ

Καλαμαριά: 100 ανήλικοι ελέγχθηκαν εχθές από την αστυνομία στο πλαίσιο δράσης

Καλαμαριά: 100 ανήλικοι ελέγχθηκαν εχθές από την αστυνομία στο πλαίσιο δράσης

17:47 19/4/2026

Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων

Κλασικά Έπιπλα