Μεταναστευτικό: Επεισόδια και χημικά σε Μυτιλήνη και Χίο για τα κλειστά κέντρα

25/2/2020 14:19    video
Η κατάσταση στα νησιά "μυρίζει μπαρούτι" για το μεταναστευτικό. Σε Λέσβο και Χίο η κατάσταση είναι έκρυθμη.  Ένταση, επεισόδια, χημικά και οδομαχίες  είναι το σκηνικό που επικρατεί.

Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή, σημειώθηκαν νωρίτερα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο. Ας σημειωθεί ότι κατά την επίθεση με τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.



Παρών στο συμβάν ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίας επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας».

Χιλιάδες κάτοικοι της Χίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου.




Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον realfm 97,8: Με πολεμικές και ξύλο δεν λύνεται κανένα θέμα

“Έχω δεχθεί καπνογόνα και έχω περιορισμό οράσεως. Έχω παραστεί πολλές φορές σε επεισόδια στα Εξάρχεια, έξω από το Πολυτεχνείο ως Πρύτανης, ως καθηγητής του Πολυτεχνείου, όμως τη σκληρότητα που ζήσαμε εδώ στα νησιά δεν μπορώ να την περιγράψω και δεν την έχω δει ξανά", είπε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη.

“Η κατάσταση είναι πολύ οξυμένη. Διάλογος μόνο διάλογος, δεν λύνονται αυτά τα θέματα με πολεμικές... Έχουν φτάσει όλα τα ΜΑΤ της Ελλάδος, απορώ πώς προστατεύεται η υπόλοιπη Ελλάδα τώρα και είναι εξοπλισμένοι με όπλα, με καπνογόνα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μουτζούρης.




Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον realfm: Να αφήσει τα γινάτια και την αλαζονεία η κυβέρνηση

"Δεχθήκαμε άνανδρα δακρυγόνα, σε μένα και σε χιλιάδες άλλους πολίτες, που διαδηλώνουμε με ηρεμία" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παντελής Μπουγδάνος, στον realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα "από το πρωί μας έχουν "θάψει", γιατί να μην ακούγονται όλες οι φωνές; Ο παπά - Κωνσταντίνος πήγε στο νοσοκομείο χθες, ο δήμαρχος πήγε στο νοσοκομείο. Σήμερα είχαμε τρεις τραυματίες. Μέχρι και ελικόπτερο έφεραν και έριχναν δακρυγόνα στους πολίτες από πάνω".

"Για μας δεν ξημέρωσε καλή ημέρα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία, μέσα σε μια ώρα αυθόρμητα γέμισε η πλατεία δηλώνοντας την αγανάκτηση των απλών πολιτών της Χίου, οι οποίοι άοπλοι με τις οικογένειές τους διαμαρτύρονται κατά του σχεδιασμού της κυβέρνησης. Εγκληματεί η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, διαπράττεται ένα τεράστιο έγκλημα και υποθηκεύεται το μέλλον των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και κανείς από την κυβέρνηση δεν ακούει" υπογράμμισε.


real

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

19:58 11/8/2026

''οι θέσεις να ανταποκρίνονται στις ανάγκες''

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

19:45 11/8/2026

Βουτιές για όσους δεν έφυγαν από την πόλη

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

16:14 11/8/2026

Μια ουσιαστική συνάντηση

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

16:02 11/8/2026

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής διακονίας..

Θεσσαλονίκη: 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου»

15:55 11/8/2026

ανάρτηση του υπουργού Υγείας

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια

15:51 11/8/2026

στο ΑΧΕΠΑ

Καλαμαριά: Παραδοσιακό γλέντι στον Φοίνικα και δράσεις για τα παιδιά στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

Καλαμαριά: Παραδοσιακό γλέντι στον Φοίνικα και δράσεις για τα παιδιά στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

15:32 11/8/2026

δράσεις από τον τοπικό σύλλογο

Κλασικά Έπιπλα