«Έρχεται ισχυρός καύσωνας με 40άρια»

15/9/2017 14:55    Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος
Όπως γράφει στο facebook: «Με θερμοκρασίες που σχεδόν θα αγγίξουν τους 40°C θα περάσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα και ίσως και την Τρίτη (για την ανατολική και νότια Ελλάδα αυτή τη μέρα). Ο υδράργυρος βάλθηκε να μας θυμίσει ότι το καλοκαίρι, αν και πολύ γερασμένο, είναι πάλι εδώ. Μάλιστα θα υπάρξουν περιοχές οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη που ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39°C, ίσως πολύ πολύ τοπικά να φτάσει ακόμη και τους 40°C».

Δείτε τι γράφει για τις επόμενες μέρες

Σάββατο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Το Σάββατο θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος και μάλιστα σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που είναι ευαίσθητες στη ζέστη, η θερμοκρασία εκεί θα προσεγγίσει με σχετική ευκολία τους 36°C. Θα είναι η πρώτη μέρα που μετά από καιρό θα νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καλοκαιρινή ημέρα.

Κυριακή: Η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής

Την Κυριακή θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία. Στα ανατολικά της Θράκης, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων και περιοχών της Αττικής) και στην ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν τμήματα, που ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38°C, καθιστώντας την ημέρα άκρως καλοκαιρινή η οποία θα είναι ευχάριστη για τις αποδράσεις σας στις παραλίες της χώρας (όχι όμως της κεντροδυτικής Αττικής, μετά το γεγονός της βύθισης του πλοίου και τη διαρροή του μαζούτ).

Δευτέρα: Η πιο δύσκολη μέρα του Σεπτεμβριανού καύσωνα

Η Δευτέρα θα είναι μια επίσης δύσκολη μέρα, ίσως και ακόμη πιο δύσκολη σε σχέση με την Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως η θερμοκρασία θα ανέβει σε ορισμένες περιοχές ακόμη μια μονάδα της κλίμακας Κελσίου παραπάνω με αποτέλεσμα πια να υπάρξει έντονο «φλερτ» με τους 40°C στα ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.

Για παράδειγμα, πολύ ζέστη θα επικρατήσει σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει τους 38-39°C και ίσως σε κάποια τμήματα ακόμη και να τους ξεπεράσει.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αυτή την ώρα, αν θα υπάρξει κάποια περιοχή της Ελλάδας που η θερμοκρασία θα καταφέρει να αγγίξει τους 40°C, όμως είναι κάτι που το θεωρώ πιθανό. Ίσως, αν συμβεί αυτό, να συμβεί σε κάποια τμήματα που δεν υπάρχει εγκατεστημένος μετεωρολογικός σταθμός, όμως εσείς που θα μένετε εκεί θα το βιώσετε. Αν όμως υπάρχει σταθμός που ανήκει στο δίκτυο της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου Αθηνών που θα δείξει 40°C, θα είναι σίγουρα σε κάποια από τα διαμερίσματα που σας προανέφερα.




newsbeast

Επόμενο Προηγούμενο
 

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18:10 16/8/2025

30 Αυγ - 3 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 14/8/2025

Πέμπτη 14/8

Thessaloniki Beer Festival 2025

Thessaloniki Beer Festival 2025

20:59 13/8/2025

25 Σεπτεμβρίου – 28 Σεπτεμβρίου

81 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς

81 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς

13:10 13/8/2025

Στις 13 Αυγούστου 1944

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 13/8/2025

Τετάρτη 13/8

Κλασικά Έπιπλα