Μήνυση του δήμου Καλαμαριάς για το πρώην νοσοκομείο «Παναγία»

2/4/2025 12:41    «Διαρκώς επιδεινούμενη η κατάσταση του ακινήτου»
Με τη μήνυση ο δήμος ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ενώ έχει ζητήσει εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας για να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με την οποία ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «NEWCO REAL ESTATE», ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτηρίου του πρώην νοσοκομείου «Παναγία», προχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος, «η άκρως επικίνδυνη, για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά και το περιβάλλον της περιοχής, και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο και οι εικόνες ντροπής που αντικρίζουν οι κάτοικοι, οι αθλούμενοι και οι επισκέπτες σε μια περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους, είναι πλέον και σε γνώση της δικαιοσύνης».

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη με απόφαση της δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατ’ εντολή της από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διοίκησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ζαχαρία Κώστα, «ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να αναζητηθούν ευθύνες ή παραλείψεις των αρμοδίων ήταν μονόδρομος για τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να προστατεύσει την πόλη και τους πολίτες της», σημειώνει ο δήμος.

Με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμος Καλαμαριάς ζητά την άσκηση της νόμιμης ποινικής δίωξης σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της «NEWCO REAL ESTATE» και παντός υπευθύνου για τις παραλείψεις τους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποτροπή των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μαίρη Τσιραμπίδου, ζήτησε εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες αρχές ( Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος- Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος) προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Κάρτα Ανεργίας: 5 προσφορές που μάλλον δε γνώριζες!

Κάρτα Ανεργίας: 5 προσφορές που μάλλον δε γνώριζες!

23:30 13/9/2017

ΟΑΕΔ

Πως θα γίνεται η επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά

Πως θα γίνεται η επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά

22:27 13/9/2017

Στα σχολεία η εγκύκλιος

120 εκατ. ευρώ για δωρεάν WiFi στην Ευρώπη

120 εκατ. ευρώ για δωρεάν WiFi στην Ευρώπη

21:32 13/9/2017

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ανακαλύφθηκε φαραωνικός τάφος από το 1.000 π.Χ.

Ανακαλύφθηκε φαραωνικός τάφος από το 1.000 π.Χ.

21:26 13/9/2017

ΦΩΤΟ

Μοναδική στην Ευρώπη η νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στην Θεσσαλονίκη

Μοναδική στην Ευρώπη η νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στην Θεσσαλονίκη

21:04 13/9/2017

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα

45χρονος έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

45χρονος έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

20:58 13/9/2017

νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος

"Αυτοκτόνησε" η Εθνική κι αποκλείστηκε - Φεύγει ο Μίσσας

20:29 13/9/2017

ηττήθηκε από τη Ρωσία

Σε Παρίσι (2024) και Λος Άντζελες (2028) οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Σε Παρίσι (2024) και Λος Άντζελες (2028) οι Ολυμπιακοί Αγώνες

20:21 13/9/2017

ΔΟΕ

Παιδιατρικό νοσοκομείο θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

Παιδιατρικό νοσοκομείο θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

20:10 13/9/2017

χάρη σε δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”

ΟΑΣΘ: Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων μέχρι τον Οκτώβριο

ΟΑΣΘ: Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων μέχρι τον Οκτώβριο

20:01 13/9/2017

υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Κλασικά Έπιπλα