ΔΕΘ 2024 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

30/8/2024 13:20    Σάββατο 7 έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
Τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ 2024: Η Γερμανία, η οποία θα παρουσιαστεί, υπό το brand «made in Germany» – περίπτερο 13.

Φεστιβάλ για χόμπι, αφιερώματα, μουσικά events, συναυλίες, δράσεις, διαλέξεις, συμπόσια, συναντήσεις και εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την ετήσια γιορτή της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδας

Με τη δυναμική παρουσία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τιμώμενη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (Υποδεχόμαστε την Γερμανία!- Περίπτερο 13), τη φιλοξενία πολλών Β2Β και Β2C γεγονότων, αλλά και πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό, η 88η ΔΕΘ κλείνει το «θεσμικό» ραντεβού της με τις χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα θα είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υπό τον τίτλο-ομπρέλα “made in Germany” καταλαμβάνοντας περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία θα παρουσιάζονται εκθέματα και υπηρεσίες κορυφαίων εταιριών της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Παράλληλα, θα υποστηρίξει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με προγραμματισμένες θεματικές ημέρες για εκπαιδευτικά θέματα, συναντήσεις δικτύωσης, καθώς και εταιρικές παρουσιάσεις.

Επιπλέον, ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα ευρύτερα στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το Γερμανοελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, το Goethe-Institute και το DGJW – Γερμανοελληνικό Γραφείο Νεολαίας.

Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων, η παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ, του Γερμανού που ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, ο προπονητής των Legends 2004, έρχεται για να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των 20 χρόνων από την κατάκτηση του Euro, τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική σκηνή της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης!

Οι Θεματικές Ενότητες της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024:
Akademia –(Περίπτερο 17): Εκπαίδευση, Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογία
Το σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, φέτος διευρύνεται θεματικά συνδυάζοντας και τους τομείς Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Περιφέρειες – Γεύσεις από Ελλάδα – (Περίπτερο 6) 
Στο αφιέρωμα “Γεύσεις από Ελλάδα” φιλοξενούνται τα αυθεντικά προϊόντα, οι τοπικές γεύσεις και οι συνταγές της πλούσιας ελληνικής γης.

«Ημέρα των Περιφερειών»: κάθε Περιφέρεια θα έχει τη δική της ημέρα για να «στρώσει το τραπέζι» στους επισκέπτες, την οποία θα πλαισιώνουν διαγωνισμοί με τυχερά έπαθλα, αλλά και διασκεδαστικά παιγνίδια.

Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα – (Περίπτερο 2 & 3)
Εκθεσιακό αφιέρωμα που φιλοξενεί την πολυσυλλεκτική εκπροσώπηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Συμμετέχουν όλα τα επιμελητήρια της χώρας.

Cosmos- Διεθνείς Συμμετοχές – (Περίπτερο 16)
Επίσημες Κρατικές Συμμετοχές χωρών που λαμβάνουν μέρος μέσω των πρεσβειών τους ή άλλων κρατικών φορέων τους, αλλά και από μεμονωμένες ξένες επιχειρήσεις

Ενέργεια-Κυκλική Οικονομία – (Περίπτερο 9 & 10)
Εκθεσιακό Αφιέρωμα: ο οικολογικός σχεδιασμός, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και οι πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας. Σύγχρονη δόμηση, «πράσινες» υποδομές και τα προσφερόμενα προγράμματα για την ενεργειακή οικονομία.

Δημόσιοι Φορείς -Οργανισμοί – (Περίπτερο 14 & 15)
Ο δημόσιος τομέας της χώρας,  παρουσιάζει το σύγχρονο προφίλ του, μέσω προγραμμάτων και σεμιναρίων για διάφορα θέματα. Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τους τομείς υγείας, οικονομίας, απασχόλησης, ασφάλειας, υποδομών, εξοικονόμησης ενέργειας κ.ά.

Έπιπλα- Οικιακός Εξοπλισμός – (Περίπτερο 9)
Αντιπροσωπευτικά είδη επίπλωσης,  ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού ή του γραφείου μέσα από μια ποικιλία εκθεμάτων και ειδικών προσφορών. Σύγχρονο Design, εργονομία, λειτουργικότητα, νέα αισθητική, μοντέρνα και έξυπνα οικιακά είδη, μικροσυσκευές, διακοσμητικά και διάφορα είδη επίπλων.

Γαστρονομία- Διατροφή- Ξένες & Ελληνικές Λιανικές Πωλήσεις – (Περίπτερο 4 & 5)
Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις παρουσιάζουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων λιανικής πώλησης, διάφορες κατηγορίες τροφίμων και ποτών, απολαμβάνοντας την ποικιλία των καταναλωτικών ειδών που προσφέρει η διεθνής αγορά.

Εισιτήρια-Τιμές εισιτηρίων 88η Δ.Ε.Θ.: Γενική Είσοδος 8,00€ – Παιδιά ως 4 Ετών 0€ – Παιδικό Εισιτήριο (4-12 Ετών) 5,00€ – Οικογενειακό Εισιτήριο Τεσσάρων (4) Ατόμων 25,00€ – Τρίτεκνοι με την Επίδειξη Κάρτας  25,00€
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2024

Σάββατο 29/6

Ξεκινά η Θερινή Απασχόληση του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η Θερινή Απασχόληση του Δήμου Καλαμαριάς

14:00 28/6/2024

Με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:57 28/6/2024

Παρασκευή 28/6

Ευρωπαϊκή διάκριση για το 10o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Ευρωπαϊκή διάκριση για το 10o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

17:42 27/6/2024

Μία σημαντική διάκριση

«Εξωγήινοι» και έντονα… συναισθήματα στο «Cine Αύρα»

«Εξωγήινοι» και έντονα… συναισθήματα στο «Cine Αύρα»

14:26 27/6/2024

Πέμπτη 27 Ιουνίου έως την Τετάρτη 2 Ιουλίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 27/6/2024

Πέμπτη 27/6

Η Ελένη Φουρέιρα θα «ξεσηκώσει» απόψε τη Θεσσαλονίκη

Η Ελένη Φουρέιρα θα «ξεσηκώσει» απόψε τη Θεσσαλονίκη

15:56 26/6/2024

Πού θα γίνει, τα εισιτήρια

Έρχεται το Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία

Έρχεται το Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία

13:22 26/6/2024

Με 110 εκθετήρια και χιλιάδες τίτλους βιβλίων

Η «Ελπίδα» για την ενδοοικογενειακή βία: αναγνωρίΖΩ, αντιΔΡΩ

Η «Ελπίδα» για την ενδοοικογενειακή βία: αναγνωρίΖΩ, αντιΔΡΩ

13:06 26/6/2024

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η 26η Ιουνίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

13:02 26/6/2024

Τετάρτη 26/6

Κλασικά Έπιπλα