«Καρναβάλι Θεσσαλονίκης»: Αποκριάτικη Καρναβαλική Παρέλαση 2025 στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

21/2/2025 12:11    Κυριακή 23/2
Το Καρναβάλι Θεσσαλονίκης επιστρέφει δυναμικά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025 με ένα μοναδικό disco party στην πλατεία Αριστοτέλους και μια μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, όπου είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Θεσσαλονικείς για να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν.

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται ένα νέο, μεγάλο γεγονός που στόχος είναι να διευρύνεται κάθε χρόνο, να εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο θεσμό και πόλο έλξης επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

Η εκδήλωση αποτελείται από δύο μέρη:

1. Καρναβαλική παρέλαση 2025: διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Καρναβάλι Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
• Σημείο έναρξης: Λευκός Πύργος
• Ώρα έναρξης: 16:00
• Προσυγκέντρωση ομάδων: 14:00 (για συμμετέχοντες)

Η πορεία θα διασχίσει τις κεντρικές οδούς της πόλης: Εθνικής Αμύνης → Τσιμισκή → Βενιζέλου → Λεωφόρος Νίκης.

Συμμετέχουν πάνω από 35 θεματικές ομάδες καρναβαλιστών με έμφαση στην καλλιτεχνική έκφραση χωρίς τη χρήση αρμάτων ή αυτοκινούμενων οχημάτων. Ο ρυθμός θα δίνεται από μπάντες κρουστών από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό θέαμα, σε συνεργασία με σχολές χορού της Θεσσαλονίκης.

Η μουσική ακολουθία θα εξασφαλιστεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς:
• Ράδιο Θεσσαλονίκη-Ερωτικός-Μινόρε
• Palmos 96.5
• Κοσμοράδιο 95.1
• Plus 102.6

2. Disco party – Συναυλία
• Τοποθεσία: Πλατεία Αριστοτέλους
• Ώρα: 18:30

Το βράδυ, η πλατεία Αριστοτέλους θα γεμίσει με κέφι, μουσική και χορό με:
• Τους Souled Out που θα ερμηνεύσουν disco επιτυχίες των 80s.
• Την Mania the ABBA Tribute, μια μοναδική μουσική παράσταση που αναβιώνει τη μαγεία των ABBA με εκρηκτικότητα και μοναδικες ερμηνείες.
• Τον DJ Eros, που θα κρατήσει το ρυθμό ψηλά με δυνατές επιλογές των 80s και 90s.

Σημαντικές Πληροφορίες:

• Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.
• Οι δρόμοι της πορείας θα κλείσουν προσωρινά για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Φεβρουαρίου του 2025 επί της οδού Ι. Τσιμισκή, με τη συμμετοχή καρναβαλικών γκρουπ και θεματολογίες, που αντλούν έμπνευση από την σύγχρονη Θεσσαλονίκη.

“Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα δούμε λοιπόν να… παρελαύνουν συμπολίτες μας ντυμένοι με δυνατά… brandname της πόλης όπως, πιτόγυρα, κουλούρια Θεσσαλονίκης, τρίγωνα Πανοράματος. Φυσικά δε λείπουν και οι κλασσικές αποκριάτικες επιλογές όπως τραπουλόχαρτα, κοκκινοσκουφίτσες, εμίρηδες, στρουμφάκια, ντόνατς, κ.α.”

Η Θεσσαλονίκη το 2024 και μετά από σχεδόν 60 χρόνια έβαλε ξανά στην καθημερινότητά της πόλης τα καρναβάλια με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Μια ιδέα που ξεκίνησε από τέσσερα άτομα αλλά κατάφερε να «αγκαλιαστεί» από χιλιάδες στα social media αρχικά και στη συνέχεια από όλους όσους έλαβαν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση.

Μέσα σε ενάμιση μήνα η «σπίθα» κατάφερε να γίνει «φλόγα» και να μπουν οι βάσεις προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει έναν αποκριάτικο θεσμό που η αλήθεια είναι ότι της έλειπε από την πόλη..

Καρναβάλι Θεσσαλονίκης 2025- Η παρέλαση
Το αρχικό ραντεβού να δίνεται στην παραλία Θεσσαλονίκης (Λευκό Πύργο) και εν συνεχεία να διεξαχθεί η αποκριάτικη πορεία στην «καρδιά» της πόλης μέσω της Τσιμισκή που θα γεμίσει με όμορφες και ευφάνταστες στολές, μάσκες, χρώματα και ήχους.

Η προσυγκέντρωση για τον συντονισμό των θεματικών γκρουπ θα ξεκινήσει από τις 14.00 στον Λευκό Πύργο.

Η πορεία οπως έχουμε αναφέρει είναι: Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου (όπου τελειώνει επίσημα η παρέλαση) και συνεχίζει προς Λεωφόρο Νίκης με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο.

Η ηχητική κάλυψη της παρέλασης “Καρναβάλι Θεσσαλονίκης 2025” επι της Τσιμισκή εχει τακτοποιηθεί και όλα έχουν μπει στην τελικη ευθεία.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Δωρεάν Ξεναγήσεις “Γνωρίζω και μαθαίνω την ιστορία της πόλη μου, μέσα από τα κτίριά της”

Δωρεάν Ξεναγήσεις “Γνωρίζω και μαθαίνω την ιστορία της πόλη μου, μέσα από τα κτίριά της”

09:25 16/9/2017

Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

Ξεκινούν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

09:20 16/9/2017

Δ. Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο 55χρονος που έκλεψε τα απολιθώματα 5,7 εκατ. ετών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο 55χρονος που έκλεψε τα απολιθώματα 5,7 εκατ. ετών

09:15 16/9/2017

από την Κρήτη

Προμήθεια Ειδικών Μεταλλικών Στυλίσκων

Προμήθεια Ειδικών Μεταλλικών Στυλίσκων

09:08 16/9/2017

Γραφείο Προμηθειών

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου γονέων ως μέλος του Δ.Σ.

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου γονέων ως μέλος του Δ.Σ.

08:55 16/9/2017

λόγω παραίτησης

Διεθνής Κολυμβητική Ημερίδα Βετεράνων

Διεθνής Κολυμβητική Ημερίδα Βετεράνων

08:48 16/9/2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σύγκληση Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς

08:38 16/9/2017

2η συνεδρίαση

Διαγωνισμός για προμήθεια φωτοτυπικού – εκτυπωτικού υλικού (χαρτί)

Διαγωνισμός για προμήθεια φωτοτυπικού – εκτυπωτικού υλικού (χαρτί)

07:20 16/9/2017

συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης 10.719,80 ΕΥΡΩ

Σύγκληση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς σε έκτακτη συνεδρίαση

Σύγκληση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς σε έκτακτη συνεδρίαση

05:40 16/9/2017

30η έκτακτη συνεδρίαση

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος «cine ΑΥΡΑ»

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος «cine ΑΥΡΑ»

05:34 16/9/2017

14/09 - 9:00 μμ - 20/09 - 11:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα