Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

17/4/2025 11:41    Δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Πόντου και την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά
Σημαντικές οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την Καλαμαριά και τη λειτουργία της γραμμής του Μετρό κατά τη διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υπό την προεδρία του Υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα και του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, με αντικείμενο την πρόοδο των έργων του Μετρό και του FlyOver, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το έργο του Μετρό στην Καλαμαριά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της οδού Πόντου και τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής, προκειμένου να λειτουργήσει, πέραν των άλλων, ως συλλεκτήρια οδός της κίνησης της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τον κίνδυνο που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη πρόσβαση και στάθμευση στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Μίκρα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η οργάνωση των χώρων στάθμευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού και η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Ιδιαίτερη σημασία για την Καλαμαριά που περιμένει την λειτουργία του Μετρό και για τη διοίκηση του Δήμου που έχει επιδοθεί σ’ έναν εργώδη αγώνα ταχύτητας για την ολοκλήρωση πολυδαίδαλων διαδικασιών, είχε η δήλωση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα πως «η Καλαμαριά αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», όπως και του αρμόδιου Υφυπουργού, Νίκου Ταχιάου, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η Καλαμαριά είναι προτεραιότητα όσον αφορά στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι στο έργο επέκτασης του Μετρό περιλαμβάνεται και η οδός Πόντου, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη για τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο ΥΜΑΘ Κώστας Γκιουλέκας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κ. Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα δύο μεγάλα έργα, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό», Νίκος Κουρέτας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Διαγωνισμός για προμήθεια φωτοτυπικού – εκτυπωτικού υλικού (χαρτί)

Διαγωνισμός για προμήθεια φωτοτυπικού – εκτυπωτικού υλικού (χαρτί)

07:20 16/9/2017

συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης 10.719,80 ΕΥΡΩ

Σύγκληση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς σε έκτακτη συνεδρίαση

Σύγκληση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς σε έκτακτη συνεδρίαση

05:40 16/9/2017

30η έκτακτη συνεδρίαση

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος «cine ΑΥΡΑ»

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος «cine ΑΥΡΑ»

05:34 16/9/2017

14/09 - 9:00 μμ - 20/09 - 11:00 μμ

Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά ένα (1) άτομο

Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά ένα (1) άτομο

04:29 16/9/2017

για την υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου Έργου με τίτλο «REACT»

Διαδοχικές μειώσεις στις κοινωνικές παροχές ζητά το ΔΝΤ

Διαδοχικές μειώσεις στις κοινωνικές παροχές ζητά το ΔΝΤ

04:03 16/9/2017

Αλλεπάλληλα σοκ στις δαπάνες για τα κοινωνικά επιδόματα

Έξυπνες υπηρεσίες διαχείρισης νερού αναπτύσσουν Apifon και ΕΥΑΘ

Έξυπνες υπηρεσίες διαχείρισης νερού αναπτύσσουν Apifon και ΕΥΑΘ

12:24 15/9/2017

Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης

Ο καρκίνος του μαστού αφορά και τους άνδρες!

Ο καρκίνος του μαστού αφορά και τους άνδρες!

12:07 15/9/2017

επισημαίνει η Χειρουργός Μαστού Δρ. Φιορίτα Πουλακάκη

H Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα σε τρία ελληνικά νησιά!

H Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα σε τρία ελληνικά νησιά!

12:03 15/9/2017

Με νέα NAVTEX

Περισσότεροι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Μάιο

Περισσότεροι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Μάιο

11:59 15/9/2017

ΕΛΣΤΑΤ

Να αποφεύγεται το κολύμπι στις περιοχές που έχουν μολυνθεί

Να αποφεύγεται το κολύμπι στις περιοχές που έχουν μολυνθεί

11:57 15/9/2017

ΚΕΕΛΠΝΟ

Κλασικά Έπιπλα