Μελέτη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Αλιευτικού Καταφυγίου Ν. Κρήνης

10/4/2025 12:39    Ομόφωνο «ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς
Ένας καινούργιος πράσινος χώρος περίπου 8 στρεμμάτων σχεδιάζεται στη χερσαία ζώνη του υπό κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου στη Νέα Κρήνη.

Η πορεία υλοποίησης του Αλιευτικού Καταφυγίου και ταυτόχρονα μιας πρότασης σύγχρονης αστικής πράσινης νησίδας, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς από πολυμελή αντιπροσωπεία της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Μιχάλη Παπαστεργίου και τις μελετήτριες, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλια.

Η πρόταση της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της χερσαίας ζώνης του Αλιευτικού Καταφυγίου, η οποία δεν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη του έργου, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και το επόμενο βήμα είναι να κατατεθεί στη διαχειριστική αρχή με στόχο τη χρηματοδότησή της, έτσι ώστε το Αλιευτικό Καταφύγιο, να παραδοθεί στους επαγγελματίες αλιείς της Καλαμαριάς ως ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος, αλλά και στην πόλη μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες ως ένας πράσινος δημόσιος χώρος.

Η μελέτη, η οποία τέθηκε σε διαβούλευση με τους αλιείς αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής, αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας και αποτυπώνει την αντίληψη και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής της Καλαμαριάς για ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό που στηρίζει και στηρίζεται στην αρχή του ενιαίου παραλιακού μετώπου, μιας συνεχούς και προσβάσιμης ζώνης, που δημιουργεί έναν άξονα ζωής και δραστηριοτήτων, με σεβασμό στο φυσικό κάλλος και το περιβάλλον και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

«Είναι η πρώτη πρόταση μελέτης που παρουσιάζεται για το πρασίνισμα της παραλιακής μας ζώνης, μιας από τις ομορφότερες αστικές ακτές της Μεσογείου και μιας από τις πλέον εγκαταλειμμένες. Η μελέτη κινείται στο πλαίσιο της ενιαίας αντίληψης μιας παραθαλάσσιας διαδρομής με περιπατητικές και άλλες δυνατότητες. Είναι μια ωραία στιγμή για το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς η ομοφωνία και η αποδοχή με ενθουσιασμό της πρότασης της Περιφέρειας», τόνισε η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Κάλαντα και λιχουδιές στην Καλαμαριά

Κάλαντα και λιχουδιές στην Καλαμαριά

14:55 12/12/2024

Τι ώρα θα γίνει η εκδήλωση

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 12/12/2024

Πέμπτη 12/12

Δωρεάν συναυλία του FY στην πλατεία Αριστοτέλους

Δωρεάν συναυλία του FY στην πλατεία Αριστοτέλους

20:00 11/12/2024

Σάββατο 14/12

Η Καλαμαριά υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Η Καλαμαριά υποδέχεται τα Χριστούγεννα

17:00 11/12/2024

12/12 - 6:30 μμ - 8:30 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

11:03 11/12/2024

Τετάρτη 11/12

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Καλαμαριάς

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Καλαμαριάς

20:00 10/12/2024

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Με Στέβια και Αγαύη» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”

«Με Στέβια και Αγαύη» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”

16:00 10/12/2024

Πέμπτη 12/12

Χριστουγεννιάτικο Thrift Market στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο WE

Χριστουγεννιάτικο Thrift Market στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο WE

12:19 10/12/2024

Πέμπτη 12/12

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 10/12/2024

Τρίτη 10/12

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα ωράρια στα εκδοτήρια των σταθμών

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα ωράρια στα εκδοτήρια των σταθμών

17:10 9/12/2024

Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των εκδοτηρίων σε σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Κλασικά Έπιπλα