Μήνυση του δήμου Καλαμαριάς για το πρώην νοσοκομείο «Παναγία»

2/4/2025 12:41    «Διαρκώς επιδεινούμενη η κατάσταση του ακινήτου»
Με τη μήνυση ο δήμος ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ενώ έχει ζητήσει εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας για να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με την οποία ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «NEWCO REAL ESTATE», ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτηρίου του πρώην νοσοκομείου «Παναγία», προχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος, «η άκρως επικίνδυνη, για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά και το περιβάλλον της περιοχής, και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο και οι εικόνες ντροπής που αντικρίζουν οι κάτοικοι, οι αθλούμενοι και οι επισκέπτες σε μια περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους, είναι πλέον και σε γνώση της δικαιοσύνης».

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη με απόφαση της δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατ’ εντολή της από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διοίκησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ζαχαρία Κώστα, «ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να αναζητηθούν ευθύνες ή παραλείψεις των αρμοδίων ήταν μονόδρομος για τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να προστατεύσει την πόλη και τους πολίτες της», σημειώνει ο δήμος.

Με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμος Καλαμαριάς ζητά την άσκηση της νόμιμης ποινικής δίωξης σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της «NEWCO REAL ESTATE» και παντός υπευθύνου για τις παραλείψεις τους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποτροπή των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μαίρη Τσιραμπίδου, ζήτησε εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες αρχές ( Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος- Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος) προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Έχουμε την πιο γραφειοκρατική κτηματαγορά του κόσμου

Έχουμε την πιο γραφειοκρατική κτηματαγορά του κόσμου

04:25 6/11/2017

Στην 145η θέση διεθνώς η Ελλάδα – Ακριβές και πολύπλοκες οι μεταβιβάσεις

Έρχεται το χρηματιστήριο... ενέργειας

Έρχεται το χρηματιστήριο... ενέργειας

04:23 6/11/2017

Μέχρι το τέλος του έτους ο σχετικός νόμος στη Βουλή

Έρχεται «χαράτσι» για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

Έρχεται «χαράτσι» για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

04:21 6/11/2017

Όλο το σχέδιο

Ένα βήμα πιο κοντά σε ένα καθολικό εμβόλιο για τη γρίπη

Ένα βήμα πιο κοντά σε ένα καθολικό εμβόλιο για τη γρίπη

04:17 6/11/2017

Προστασία από όλα τα στελέχη του ιού

Ανακαλύφθηκε νέος Μεγάλος Πίθηκος

Ανακαλύφθηκε νέος Μεγάλος Πίθηκος

04:14 6/11/2017

Πρόκειται για ένα είδος ουρακοτάγκου που κινδυνεύει με εξαφάνιση

Paradise Papers: Σεισμός για παγκόσμιο σκάνδαλο 8 τρισ. ευρώ

Paradise Papers: Σεισμός για παγκόσμιο σκάνδαλο 8 τρισ. ευρώ

04:11 6/11/2017

Εμπλέκει από την Ελισάβετ έως τη Siemens, αγγίζει Τραμπ και Πούτιν

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας με 26 νεκρούς

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας με 26 νεκρούς

04:09 6/11/2017

Νεκρός ο δράστης

Εμφανίστηκε και πάλι η κόκκινη παλίρροια στον Θερμαϊκό

Εμφανίστηκε και πάλι η κόκκινη παλίρροια στον Θερμαϊκό

03:58 6/11/2017

κόκκινες κηλίδες στην επιφάνεια της θάλασσας

Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας

Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας

03:54 6/11/2017

το Μπάρδαρμπουνγκα

Εορτή του Αγίου Παύλου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Εορτή του Αγίου Παύλου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

03:46 6/11/2017

6 Νοεμβρίου

Κλασικά Έπιπλα